måndag 2 mars 2009

Fredrika på fest

Det unkna rummet luktar utspilld öl och svettiga människor. På datorn spelas blandad partymusik och det sitter folk med alkohol i händerna överallt - i soffor; på golv; stående längst väggarna och liggandes under bord. Allt eftersom kvällen går blir människorna med högljudda, musiken höjs ytterligare några steg och alkoholen bedövar ofelbart både balansen och hörseln.
I mitten av en grupp på golvet sitter en äldre dam och skrattar med en ljummen öl i handen.
Det grå håret är uppsatt i en knut i nacken och rynkorna vid ögonen är djupare än vanligt tack vare hennes högljudda skratt. De som sitter omkring henne ger henne roade blickar och pratar tyst sinsemellan, vilket Fredrika inte bryr sig om överhuvudtaget. De får säga vad de vill. Hon slår sig skrattande på knäna och bestämmer sig för att byta plats. Med en hård duns slår hon i golvet och gnider sin ömma rygg med handen. Tiden verkar sakta in och människornas prat och musiken blir en lågt mummel. Långsamt ställer hon ner ölburken och trycker fingrarna emot varandra. Hm, ingen känsel. Med tungan känner hon på tandköttet och längst baksidan av tänderna. Inget känsel där inte.
Runt Fredrika reser sig ungdomarna snabbt sig upp och skriker till när det ljumna ölet långsamt rinner längst golvet, blöter ned allt i dess väg och sprider sin lukt till allt det kommer åt. Under Fredrikas hand ligger den välta burken och hon stirrar oförstående på den. Varför blev det så nu då?

gästbok och besöksräknare

1 kommentar:

Anonym sa...

vad har hänt med fredrika.. jag vill veta fortsättningen :O